Диван для дитячої: як вибрати?

Диван в дитячій – це місце для відпочинку і острівець для ігор. А якщо в конструкцію закладена можливість трансформації – ще й зручне ліжко. До дитячих диванів зазвичай пред’являються особливі вимоги: як з боку батьків, так і виробників.

диван в дитячу

Розмір і конструкція

Диван-ліжко в дитячу, як правило, вибирають за принципом максимальної компактності. Стандартні габарити розкладних конструкцій: ширина до 150 см, глибина – до 90 см. Масивні моделі будуть виправдані лише коли дитина достатньо доросла. Або, навпаки, зовсім маленькв, і поруч з ним іноді буде засипати батько.

Окрему увагу рекомендуємо приділити довжині спального місця – вона повинне на 40-50 см перевищувати зріст дитини. Оптимально, якщо поверхня матраца буде знаходитися в 40-50 см від підлоги.

Якими б не були габарити дивана, краще зупинитися на моделі з м’якими боковинами і спинкою, без виступаючих і тим більше гострих елементів – так ви убезпечите дитину від синців і виключите можливість травмування під час рухливих ігор. Для дітей до 6 років оптимальним варіантом буде диван з бортиками.

Система трансформації

Найпростіший, надійний і тому поширений механізм розкладання дитячих диванів – викочування. Система зручна і не вимагає фізичних зусиль, тому дитина без праці організовує собі спальне місце сама. Крім того, через особливості конструкції висота спального місця на 10-15 см нижче сидіння в складеному вигляді, а значить, малюкові буде легше забиратися і злазити з дивана.

Викочування припускає наявність висувної частини на коліщатках. Якщо на підлозі в дитячій постелений ламінат або паркет, вибирайте прогумовані ролики – вони будуть м’яко ковзати і не залишать подряпин на поверхні. Якщо ваш варіант – ковролін або м’який лінолеум, зручніше будуть жорсткі ролики.

Популярні у «дорослих» диванні механізми розкладання «єврокнижка» і «книжка» призначені для школярів і підлітків. Щоб перетворити таку модель в спальне місце, потрібно підняти сидіння – з таким завданням навряд чи впорається дитина. Багато диванів «книжок» потрібно ще й відсувати від стіни, перш ніж розкладати.

Дивани «акордеон» на металлокаркасі підійдуть дітям старше 7 років. Вони надійні, практичні і зручні, але розкласти механізм без допомоги дорослого у дитини не вийде.

Зовнішній вигляд і оббивка

Запитайте дитину, яким повинен бути новий диван?  Він обов’язково скаже – красивим! У батьків інші пріоритети: практичність і зносостійкість оббивки понад усе. Фломастери, пластилін, фарби і шоколад можуть істотно зіпсувати зовнішній вигляд меблів і принести чимало проблем. Велюр, шенилл або флок – ось матеріали, які погано вбирають вологу і досить легко чиститься, особливо якщо з моменту потрапляння на поверхню забруднення пройшло трохи часу. Сама практична (і дорога) оббивка має спеціальне тефлонове просочення.

дитячий диван

Наповнення

Дитячий диван для відпочинку або сну повинен бути пружним, не надто м’яким і не надто жорстким. За ці показники відповідає, перш за все, наповнювач: пінополіуретан, а також пружинний блок, якщо це передбачено. Якщо ніяких медичних показань за вибором немає, вибирайте диван середньої жорсткості з високоеластичним ППУ в основі – він не тільки буде зручним, але і прослужить багато років.

Uncategorized

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Меню